Шанс за работодателите в строителството, преработващата промишленост, хотели и ресторанти

Парите

05-02-2017, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Записват за участие в състезанието „Математическа атака“ в ПМГ – Русе

И заети, безработни, и неактивни лица ще могат да бъдат обучени не само по определена професия, но и по ключови компетентности

 

Създаване на по-качествени и устойчиви работни места и повишаване на производителността на труда чрез обучения за повишаване на уменията на безработни и неактивни и на квалификацията на заетите лица, съобразно потребностите на бизнеса. Това е целта на процедурата „Гъвкави възможности за заетост и обучения в предприятията с променлив интензитет на дейността“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Тя бе представена от Областният информационен център.

 

Три специфични сфери на икономиката могат да се възползват от безвъзмездното финансиране- преработващата промишленост, строителството, хотелиерството и ресторантьорството. Допустими кандидати по тази процедура са само работодателите, които развиват основната си икономическа дейност в споменатите сектори. През периодите на по-слаба интензивност в работата си те ще имат възможност да обучат подходяща за тях работна ръка, която да ползват в периодите на по-усилена дейност. Строителни фирми, преработвателни предприятия в широк спектър, хотели и ресторанти по тази процедура ще получат възможност да повишат квалификацията и на заетия вече при тях персонал. И заети, безработни и неактивни лица ще могат да бъдат обучени не само по определена професия, но и по ключови компетентности.

 

Допустимите работодатели могат да кандидатстват самостоятелно или в партньорство, За партньорите важи изискването да бъдат или работодатели в същите икономически сектори като цитираните, или центрове за професионално обучение, които са 100 % собственост на кандидата.

 

Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще представи „Гъвкави възможности за заетост и обучения в предприятията с променлив интензитет на дейността“ и „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“ на 9 февруари 2017 г. в Интерхотел, Велико Търново. Темата за партньорствата ще започне сутринта от 9.30 часа, а за обученията и заетостта в предприятията с променлив интензитет – от 14.00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов