Шести национален фестивал за школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци

Мисия

05-02-2017, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Художествена галерия – Русе традиционно е подредена експозиция от фонда „Юбиляри 2017"

На 18 март в зала „Дунав“ в Русе

Шестият национален фестивал за школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци, ще се проведе на 18 март в зала „Дунав“ в Русе. Градът ни ще е сцена на танци и емоции от различни етнографски региони.

В първият етап участниците ще покажат майсторство в избрани от тях хора. Във вторият етап клубовете ще играят „каквото им душа сака“ на северняшка музика. В третата част е надиграването на ръченица за Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2017“.

Подарък от организатора и домакин – Танцовата школа „Играорци“, за всички участници и гости на фестивала, ще е поздравителен концерт на ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев. На финала отличия ще получат най-добре представилите се на сцената. Награди ще има и за най-емоционалната и артистична група, най-масовото и най-ансамбловото изпълнение. Наградата от ТШ „Играорци“ ще е изненада.

Ежегодният и емблематичен за града ни фестивал „Русчуклийска среща“ се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Заповядайте!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов