Всички офиси на НАП до края на данъчната кампания на 2 .05 ще на плаващо работно време

Парите

04-02-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП - Русе - с устойчива тенденция за увеличаване събраните публични приходи

Данъчните: Насърчаваме клиентите на администрацията да използват образците, които са публикувани на интернет страницата на НАП – www.nap.bg

Във всички офиси на НАП до края на данъчната кампания на 2 май ще се работи с т. нар. плаващо работно време, тоест без обедна почивка. Като в дните, в които изтичат срокове офисите ще работят до тогава докато има клиенти в салона за обслужване. Въпреки това насърчаваме своите клиенти да не чакат последните срокове.

Хартиени образци на декларациите има във всички офиси на НАП още преди края на 2016 г. Насърчаваме клиентите на администрацията да използват образците, които са публикувани на интернет страницата на НАП – www.nap.bg. Те са в текстови формат, така че могат да се попълват на компютър.

Плащане на данъци и осигурителни вноски. Заплащането на данъците и осигурителните вноски става само по банков път, с пощенски запис за плащане към бюджета или по Интернет. За улеснение на нашите клиенти в повечето офиси на НАП са разкрити банкови гишета, които обслужват клиентите на администрацията. Заплащането на данък върху доходите от физическо лице на банково гише в офис на НАП е безплатно. Заплащането на данъците и осигурителни вноски може да стане и в последния ден, стига средствата да постъпят по сметки на Агенцията до края на следващия работен ден.

 

По-важните срокове в кампанията са:

•           2 май – декларация за облагане на доходите и плащане на дължимия данък за довнасяне;

•           31 март – 5% отстъпка за данъка за довнасяте по декларацията за доходите, но не повече от 1000 лв.;

•           31 март – срок за фирмите за подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци; 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.) ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис. И тази година фирмите ще могат да подават годишните си отчети за дейността на едно място – или в НАП или в териториалните бюра на НСИ



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов