Малки актьори от Долна Студена излизат на сцена по проект „Твоят час“

Новините

01-02-2017, 13:53

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Гости бяха и зам.-кметът на Община Ценово Ваня Игнатова и Иванка Боянова – специалист в общинската администрация

Ученици от ОУ „Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена се изявиха в ролята на актьори. По проект „Твоят час“ младите таланти пресъздадоха притчите „Витлеемска звезда“ и „Коледна магия“. На сцената в различни роли се превъплатиха ученици от всички класове в школото. „По време на занятията децата не само овладяват първите стъпки на актьорското майсторство. Те преодоляват трудностите в свободното общуване, изграждат навици за поведение в обществото, израстват като личности. Участниците в клуба винаги идват с удоволствие на репетициите“, сподели след спектакъла ръководителката на театралната студия Петя Петрова. Актьорският екип се опита да пресъздаде автентична обстановка на сцената, за участниците бяха подготвени и специални костюми. С голямо желание участниците в спектакъла бяха научили репликите си само за броени дни.

Малките актьори се радваха на продължителни аплодисменти не само от своите съученици и преподаватели. В една от стаите в школото, превърната в театрална зала, присъстваха и много родители. Сред гостите на спектакъла бяха и зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова и Иванка Боянова – специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.

Това не е първата театрална изява на младите таланти. В края на миналата учебна година актьорите от Долна Студена с изключителен успех представиха постановката „Женско царство“ по Ст. Л. Костов. Участниците в театралната студия твърдо са решени да зарадват жителите на селото с нова творческа изява през пролетта. След дни те ще съберат, за да разпределят ролите за новата премиера, която засега се пази в пълна тайна.

По време на театралния празник секретарят на местното читалище Ивелина Анчева връчи грамота за най-четящо дете през 2016 година. Носител на високото отличие стана третокласничката Преслава Димитрова. Момиченцето през лятната ваканция е прочело за няколко дни задължителната литература, а през останалото време е проявило интерес към книги, свързани с историята на родния край, любопитство е било насочено и към развитието на съседни страни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов