СУ „Васил Левски“ в Русе е най-четящото училище в страната за 2016 година

Новините

28-01-2017, 15:55

Снимка:

СУ "Васил Левски"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенският митрополит Наум с благодарствена грамота от Държавен архив – Русе

Но на първо място е ролята на вдъхновяващия учител, спечелил доверието на учениците си, споделя г-жа Димитринка Ралчева – старши учител по български език

Децата не само четат, но го правят и с удоволствие –

това доказаха ученици и учители от СУ „Васил Левски“ Русе –

най-четящото училище за 2016 година.

Ролята на книгата в детските и юношеските години има специален смисъл и значение. Тя развива ума и въображението по един уникален и увлекателен начин – така, както нищо друго не може да ги развие. Тя обогатява детските мисли, свят и фантазия. Детската книга е онова съкровище, което грабва децата и ги откъсва от този свят, давайки възможност на въображението и мечтите им да се развихрят до безгранични предели. Тя е онази магическа кутия, от която излизат невиждани светове, случки, същества и предмети. Тя е онова богатство, онзи ресурс, който никога не остарява и не свършва и винаги може да бъде използван отново и отново – това смятаме ние, учениците от СУ „Васил Левски“! Четенето не е просто нещо задължително, което трябва да правим, за да изкарваме добри оценки. То може да бъде интересно, забавно и наистина приятно.

„Поставянето на конкретни и постижими цели, тяхното преследване и постигане е изключително важно за възпитанието на подрастващите. Но на първо място е ролята на вдъхновяващия учител, спечелил доверието на учениците си.“ – това споделя г-жа Димитринка Ралчева – старши учител по български език и литература в СУ „Васил Левски“ – Русе. Всеки може сам да се убеди, че учителите от най-четящото училище за 2016 година са именно такива – не само по професия, но и по призвание. Те не само обучават децата на основни знания, но и ги провокират сами да откриват света чрез въображението и книгите.

Посягайте по-често към книгите, бъдете весели и любопитни, преследвайте мечтите си и никога не се отказвайте – това е посланието, което ние, невероятните ученици и учители от СУ „Васил Левски“ от град Русе отправяме към всеки един от вас!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов