Районна прокуратура – Русе предаде на съд чужденец за цигари без бандерол

Крими

27-01-2017, 13:39

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Библиотекарите от РБ „Любен Каравелов“ – Русе гостуваха на деца

Обвиняемият е с румънско и молдовско гражданство и е шофьор в румънска фирма

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишен чужденец за държане на цигари без бандерол.

Обвинението срещу Иван Църа е за това, че на 23.07.2016 г. в гр. Русе, на ГКПП „Дунав мост“, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове – общо 100 000 броя кутии цигари /2 000 000 къса цигари/ марка “MARBLE”- вишнева опаковка, всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закон, на обща стойност 750 000 лв., като случая е немаловажен и предмета на престъплението е в големи размери – престъпление по чл.234 ал.2 вр. ал.1 от НК.

 

Обвиняемият е с румънско и молдовско гражданство и работил като шофьор към румънска фирма. На 21.07.2016 г. влязъл на територията на Република България през ГКПП- Дунав мост- трасе „Вход“, където съобразно утвърдените правила се извършил контрол на товарния автомобил. След като преминал граничния контрол, обвиняемия потеглил с товарния автомобил в посока към гр.София, където на неустановено място, натоварил в ремаркето общо 100 000 броя кутии цигари марка “MARBLE” без акцизен бандерол, пакетирани в общо 200. Кашони скрити в обособена кухина в предната част на ремаркето.

Натоварен обвиняемият се отправил към ГКПП- Дунав мост, където се явил на трасе „изход- товарни автомобили“ на 23.07.2016 г. При проверката служителите установили значителна разлика в тегло на композицията, след което в обособената „кухина“ в ремаркето, намерили кашоните с цигари без бандерол

 

По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов