Представиха проект „Лаборатория за успех“

Мисия

23-01-2017, 12:54

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 105 хил. лева приходи от туристически данък отчита Община Русе през 2016-а

Целта е създаването на условия за ранно социално приобщаване и личностно развитие на децата от етническите общности

Днес се проведе пресконференция за представяне на дейностите по проект BG05M2OP001-3.001-0059-С01 „Лаборатория за успех“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Официален гост на събитието беше Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе.

Пресконференцията е част от дейност „Информиране и публичност“ и в нея взеха участие и представители на партньорите – Община Русе, ДГ „Снежанка“, ДГ „Приказен свят“, СУ „Васил Левски“ и СНЦ „Пегас“.

Елена Славова, управител на фондация „Европейски център по медиация и арбитраж“ – бенефициент по проекта, посочи неговата основна цел да се подкрепи създаването на условия за ранно социално приобщаване и личностно развитие на децата от  етническите общности в Община Русе, с фокус върху малките населени места, чрез повишаване на качеството и ефективността в предучилищно възпитание и подготовка. Тя запозна присъстващите със специфичните цели и дейностите, които ще се реализират за периода на изпълнението му (27.07.2016 г. до 27.07.2018 г.).

В своето приветствие заместник- областният управител подчерта: „ за нас, представителите на държавата е изключително важно да има активност от НПО сектора в реализиране на подобни проекти, защото това е един от начините за по-различен поглед върху проблемите, както и по-креативни подходи за тяхното преодоляване. В основата на едно добре развито гражданско общество и просперираща нация е качественото образование“. 

В заключение Станимир Станчев изрази своята надежда, че подобни проекти ще дадат нов прочит на проблемите и нови идеи за тяхното разрешаване, защото образованието е  най-важната инвестиция за едно общество.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов