Днес изтича срокът за отчетите на билкозаготвителните пунктове

Новините

20-01-2017, 13:17

Снимка:

РИОСВ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътищата в Русенска област са проходими при зимни условия

До настоящия момент в РИОСВ – Русе са постъпили 47 отчета

Как да се предпазим от настинка и грип?Как да се предпазим от настинка и грип?

20 януари е крайният срок за представяне на годишните отчети за лицата, които осъществяват билкозаготвителна дейност.

 

До настоящия момент в РИОСВ – Русе са постъпили 47 отчета. Непредставянето на годишни отчети е едно от най-честите нарушения на Закона за лечебните растения. През 2016 г. експертите на РИОСВ – Русе са съставили 7 акта за установяване на административни нарушения. Важно е да се знае, че справки се подават независимо дали е извършвана билкозаготвителна дейност.

 

На територията на РИОСВ – Русе има регистрирани 120 пункта, от които 32 в област Русе, 35 в област Силистра и 53 в област Разград.

 

Годишните справки съдържат информация за събраните, изкупени, реализирани и налични количества в складовете лечебни растения, както и данни за техния произход съгласно издадените позволителни документи  от съответните общини или горски стопанства за предходната година. Това дава безценна информация за количествата добивани билки и състоянието на естествените находища в съответния регион.

 

На контролираната от РИОСВ – Русе територия  се добива цвят и лист липа, коприва – листа и корени, мащерка, глог – цвят и плод, змийско мляко,  бъз и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов