РИОСВ – Русе: Нови изисквания за отчетност на флуорсъдържащите парникови газове

Новините

20-01-2017, 10:09

Снимка:

РИОСВ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старейшините в Русе с нови устройства за гласуване

Новите формуляри за отчитане на използваните ФПГ през 2016 г. са публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Русе

Въведени са нови изисквания по отношение на годишното докладване за използваните флуорирани парникови газове (ФПГ) от оператори, ползватели, дистрибутори и ползватели.

Промените са продиктувани от действащия Регламент (ЕС) № 517/2014 и предстоящото  обнародване на специализираната наредба. 

На територията на РИОСВ-Русе такова задължение имат над 130 оператори, 30 ползватели и 2 дистрибутори на ФПГ. В срок до 15 февруари на текущата година те следва да представят необходимата информация за предходната година, като използват новите форми за отчетност.

По отношение на докладването за веществата, които нарушават озоновия слой, предприятията имат право да изберат формата, в която да докладват (по старите таблици или по новите).

Новите формуляри за отчитане на използваните ФПГ през 2016 г. са публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Русе: http://www.riosv-ruse.org/komponenti-na-okolnata-sreda/36-vazduh.html.

*Наредба за реда и начина за обучение и издаване на документи за правоспособност на лица, извършващи дейности с оборудване, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове, както и за документирането и отчитането на емисиите на флуорсъдържащи парникови газове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов