Търси се трети партньор за Музея на транспорта

Новините

17-01-2017, 16:36

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РИОСВ-Русе обявява два конкурса за Световния ден на влажните зони

На този етап партньорството не е свързано с финансови ангажименти

Днес в Областна администрация Русе се проведе поредната работна среща за бъдещото стопанисване и дейност на „Музея на транспорта“ в град Русе като национално културно средище.

Валентин Колев, заместник- областен управител на област Русе запозна присъстващите с  проведената до момента кореспонденция с отговорни институции  и с търсенето на възможности за подобряване  на неговото състояние и статут.

Бяха обсъдени финансовите параметри, собствеността, разходите на музейната сбирка, възможността на създаването на сдружение, както и вариант за  предоставяне управлението или други форми на стопанисване. Участниците в срещата се обединиха около идеята за търсене на трето лице за партньор, за да бъде спазено изискването на закона, като на този етап партньорството не е свързано с финансови ангажименти.

„БДЖ –Пътнически превози“ ЕООД се ангажира да доведе музейната сбирка до състояние, в което да е в готовност за предоставяне на управление от друго юридическо лице или като съвместна дейност, както и да финансират издръжката ѝ за срок от три години, пише в прессъобщение на Областна управа.

Предвижда се следващата среща да се проведе в началото на февруари 2017 година.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов