Родолюбецът – учител Иван Кънчев на гости при губернатора

Новините

14-01-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заседава Консултативният съвет по въпросите на туризма на Община Русе

Областна управа подготвя за издаване стихосбирка на Кънчев

Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе посрещна в кабинета си дългогодишния учител, поет и родолюбец Иван Кънчев.

Поводът беше подготвената за печат от експерти на администрацията стихосбирка с работно заглавие „Жив е българският дух!“

Историята води началото си от проведения през 2016 г. традиционен поход „По стъпките на Хаджи Димитър“, когато поетът подари на областния управител свои стихотворения. Бурджиев изрази своето задоволство, че е имал възможността да се докосне до патриотичното творчество на госта и го изненада с  изработени книжка и диск с негови стихове.

В поздравителен адрес до него се казва: „Приемете голямото ми уважение към Вас за дългогодишната Ви преподавателска дейност и за родолюбието, което осмисля голяма част от Вашия житейски път!

За нас българите е изключително важно да поддържаме жив българския  дух, да помним и пазим нашето славно минало, защото то е повод за национална гордост и самочувствие.

Вярвам, че примерът, който давате чрез словото ще бъде последван от повече млади българи!“, се казва в адреса.

Кънчев получи още значка на Областен управител и удостоверение за дългогодишната му дейност като учител, поет и родолюбец за запазване на българската духовност и съхраняване на историческата  ни памет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов