Задържаха петима младежи за извършени грабежи на територията на столицата

Тримата от тях се укривали в жилище в Своге, а другите двама са задържани в София

Специализираната полицейска операция за противодействие на битова престъпност е реализирана на 10 януари т.г. от  служители на сектор „Грабежи”-СДВР, съвместно с колегите им от ГД „Национална полиция“, служители на Трето РУ- СДВР и на РУ- Своге.

В хода й са задържани Г.С./19г./, К.И./20г./, и трима непълнолетни – двама на 16 години и 17-годишен, известни на полицията за престъпления против собствеността.

Тримата от тях се укривали в жилище в Своге, а другите двама са задържани в София.

При разследването, проведено под надзора на Софийска районна прокуратура, е установено, че К.И. и един от 16- годишните са извършили грабеж на 2 януари и отнели  мобилните телефони на две момчета.

При процесуално-следствените действия откраднатите вещи са намерени и иззети в две заложни къщи. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура К.И. и 16- годишният му съучастник са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 198 от НК. На К.И. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, а на непълнолетния младеж - неотклонение „надзор на инспектор от детска педагогическа стая”.
До момента разследващите са установили, че петимата задържани са съпричастни и към други подобни престъпления, извършени на територията на столицата. Продължава работа по документиране на цялостната им престъпна дейност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов