На територията на община Русе работят всички 58 машини

Мисия

06-01-2017, 10:58

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарната в Русе няма да извлича закъсали в снега коли

Кметът Стоилов: Гражданите да не използват автомобилите си , да пътуват само в краен случай

Ограничено е движението на всички автомобили по републиканската пътна мрежа в област Русе поради влошените метеорологични условия. Пътищата между Мартен – Николово и Николово – Червена вода също са недостъпни за движение.

Към момента обстановката в града е нормална при зимни условия – тротоари, спирки и улици се почистват с наличната техника. На територията на общината работят всички 58 машини.

„Призовавам гражданите да не използват автомобилите си и да пътуват само в краен случай. Почистват се всички общински паркинги и такси за престой няма да се начисляват. Водачите на автомобили могат да паркират на тях, за да не се получават струпвания в малките улици и да не се пречи на снегопочистващата техника. Работим усилено да възстановим електрозахранването на местата, където няма ток“, заяви Стоилов.

 „Щабът за действие при тежки зимни условия на Община Русе работи денонощно и правим всичко възможно да осигурим на гражданите сигурност и спокойствие“, заяви координаторът и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“  Спасимир Димитров.

Към момента температурата на въздуха в Русе е минус шест градуса, а снежната покривка е 16 см.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)