Кметът свика кризисния щаб

Новините

05-01-2017, 16:02

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Предупреждават за опасно време в Русенско утре

Кметът апелира гражданите да избягват пътувания извън населените места

Днес, 5.01.2017 г., в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов свика кризисен щаб за действие при тежки зимни условия по повод прогнозата за силни снеговалежи, ниски температури и вятър през следващите дни. Сред присъстващите на срещата бяха секретарят на Община Русе Димитър Генков, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова, зам. областният управител Валентин Колев, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ и главен координатор на щаба Спасимир Димитров, началникът на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов, представители на Пътна полиция, ОД на МВР – пожарна безопасност и защита на населението, Областно пътно управление, Пътно поддържане, РПС, РЗИ, ВиК, Овергаз, Напоителни системи, РИОСВ, Топлофикация, Гарнизон Русе, БЧК, русенския приют за бездомни и др.

Всички присъстващи увериха, че са в пълна готовност за денонощен режим на работа с налична техника и материали. Стоилов сподели, че разчита на отлична координация и 24-часови дежурства на отговорните институции, добра обратната връзка с медиите и дисциплина на водачите на МПС, които подпомагат осигуряването на нормални условия за населението. Той призова да се обърне особено внимание на снегопочистването на спирките, тротоарите, пътя към Дунав мост и местата с висок риск от обледяване и снегонавявания.

Кметът апелира гражданите да избягват пътувания извън населените места, а домоуправителите и собствениците на търговски обекти да организират почистване на тротоарните прилежащи площи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов