Богоявленският водосвет започва в 11 часа

Мисия

03-01-2017, 15:42

Снимка:

Русенска митрополия

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без ограничения по пътищата в Русенско

Церемонията по хвърляне на кръста ще започне в 11:30 ч. на понтона под хотел „Рига”

В петък, 6 януари, Йордановден, Русенската Митрополия и Община Русе организират традиционния БОГОЯВЛЕНСКИ ВОДОСВЕТ.

Началото на литийното шествие ще бъде в 11 ч. пред Катедралния храм „Света Троица”, а церемонията по хвърляне на кръста ще започне в 11:30 ч. на Понтона под хотел „Рига”.

Поздравително слово ще произнесе областният управител г-н Стефко Бурджиев, като в чест на празника ще бъде строена и почетна рота под музикалния съпровод на Общински духов оркестър – Русе. Богоявленският водосвет ще бъде извършен от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум, който ще поръси знамето, войската, официалните лица и присъстващите за здраве и благополучие.

Желаещите да влязат в надпревара за изваждане на кръста от река Дунав ще имат възможност да се запишат за участие същия ден в 10 ч., когато ще им бъде извършен медицински преглед намясто. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност, удостоверяващ тяхното пълнолетие. Всички желаещи да скачат в ледените води, трябва да имат предвид, че от съображения за сигурност се налага ограничение на броя участници до 12 човека, затова е важно ентусиастите да се явят навреме за записване.

По традиция, успелият да стигне пръв до богоявленския кръст, ще получи хавлия и парична награда, връчени му от кмета на Община Русе  Пламен Стоилов. 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов