Русенци посрещнаха 2017 с кмета на площада

Мисия

01-01-2017, 13:53

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС в Русенско

Главни действащи лица в новогодишния концерт бяха звездата на българския рок Милена Славова и Габриела Йорданова

Няколко хиляди русенци и гости на града посрещнаха заедно Новата година на площада пред Общината. Там беше и кметът Пламен Стоилов, който ги поздрави броени минути преди настъпването на 2017-а година.

„Изминалата 2016-а беше силна за Русе година. Изпълнихме имиджовия проект „Русе – европейски град на спорта“, а любимият ни футболен клуб „Дунав“ се завърна в елита след цели 25 години. През 2017-а стартираме реализацията на 12 големи инфраструктурни обекта по инвестиционната програма, сред които и реконструкцията на Кея. Заедно ще продължим да утвърждаваме Русе като един от българските градове-лидери“, заяви кметът Стоилов. 

По традиция русенци чуха и речта на Президента Росен Плевнелиев преди да си честитят Новата година и да се насладят на пищната празнична заря в небето над центъра на града.

Главни действащи лица в новогодишния концерт бяха звездата на българската рок музика Милена Славова и нейните музиканти, които се погрижиха за неповторимото празнично настроение на русенци.

Концертът, който е заключителното събитие от Коледно-новогодишния фестивал Русе 2016, организиран от Община Русе, бе допълнен от участието на талантливата млада певица Габриела Йорданова, както и от оркестър и солисти от ФТТ „Найден Киров”, които за поредна година се погрижиха да стоплят публиката в минусовите температури с много танци и настроение.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов