Директорът на РЗОК - Русе д-р Калоян Копчев отвръща на УМБАЛ – Русе

Новините

31-12-2016, 10:54

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП – Русе: Новите подоходни декларации вече са достъпни в сайта на НАП

Директорът: Смятам за несериозно, унизително и непрофесионално написаното от уважаваща себе си “високотехнологична европейска УНИВЕРСИТЕТСКА болница

Директорът на РЗОК - Русе д-р Калоян Копчев изпрати писмо до медиите, в което обвиненията на УМБАЛ – Русе. Припомняме, че от русенската болница на 29.12. изпратиха прессъобщение за пуснат от заведението сигнал до министъра на здравеопазването, прокуратурата и НЗОК  „относно нарушаване правилата за извършване на проверки от длъжностните лица на РЗОК-Русе и нарушаване правата на гражданите, предвидени в Конституцията на Република България“. Според  УМБАЛ – Русе д-р Копчев  е бил "във видимо нетрезво състояние", с телевизионен екип на „Господари на ефира“,  и охраната се опитала да ги спре. Директорът  е заявил, че прави "проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина", а бил в отпуск.

 

Публикуваме  текста, изпратен  от  д-р Калоян Копчев:

 

"Във врьзка с прессъобщение на УМБАЛ Русе от 29.12.2016 г. заявявам:

 

Със Заповед № РД-09-1584/28.12.2016 г. и на основание чл. 72 ал. 2 от ЗЗО е назначена проверка в УМБАЛ Русе със срок на проверката 28.12.2016 г. – 30.12.2016 г. Същата тече и в момента.

 

На 29.12.2016 г. аз присъствах на територията на УМБАЛ Русе, където бе и проверяващия екип.

 

КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЯМ ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ НА УМБАЛ РУСЕ, КОЕТО ЩЕ СЕ ВИДИ ПРИ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА РЕПОРТАЖА НА „ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА“. 

При влизането ми в лечебното заведение се легитимирах с официален документ. 

Факт е, че съм в платен отпуск, което не ми забранява по никакъв начин да контролирам колегите си. 

Факт е, че посетих УМБАЛ Русе на 29.12.2016 г. около 8.00 ч., в приемно време за пациенти, какъвто потенциално е всеки гражданин. За присъствието си уведомих с телефонно обаждане изпълнителния директор д-р Иван Стоянов. Разговорът е записан в реално време. 

Факт е, че екип на „Господари на ефира“ бяха в лечебното заведение. Присъствах при отказа да бъдат допуснати. 

Смятам за несериозно, унизително и непрофесионално написаното от уважаваща себе си “високотехнологична европейска УНИВЕРСИТЕТСКА Болница“. 

РЗОК Русе извършва ежемесечно проверки на ВСИЧКИ болници на територията на областта. С дейността си институцията контролира разходването на парите на здравноосигурените лица. Факт е, че това не се харесва на тези, които желаят да получават пари неправомерно.

 

КАЛОЯН КОПЧЕВ

30.12.2016 г."



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)