УМБАЛ-Русе се жалва на министъра, прокурора и шефа на НЗОК

Новините

29-12-2016, 15:33

Снимка:

УМБАЛ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дни на отворените врати в отделението по акушерство в „Медика- Русе”

Шефът на РЗОК и „Господари на ефира“ влезли в болницата, въпреки че охраната се опитала да ги спре

Днес УМБАЛ-Русе АД изпрати сигнал до управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов, до Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и до Районна прокуратура-Русе относно нарушаване правилата за извършване на проверки от длъжностните лица на РЗОК-Русе и нарушаване правата на гражданите, предвидени в Конституцията на Република България, се казва в разпространено съобщение от пресцентъра на болницата.

Поводът за сигнала е, че тази сутрин на територията на лечебното заведение при оказана съпротива от охраната в стационарния блок на УМБАЛ-Русе влизат г-н Калоян Копчев - директор на РЗОК-Русе, заедно с екип на предаването на Нова телевизия „Господари на ефира“, се уточнява в текста.

По думите на директора на РЗОК-Русе целта на „посещението“ е извършване на проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина. Важно е да се отбележи, че към настоящия момент г-н Копчев е в законоустановен отпуск, обясняват от пресцентъра. Съгласно Закона за лечебните заведения проверките от НЗОК/РЗОК се извършват от точно определени длъжностни лица от институцията и при спазване на установен ред, пишат още от болницата.

В края на прессъобщението се казва: „Поведението на директора на РЗОК-Русе е било грубо, арогантно и несъответстващо на заеманата от него длъжност. Същият е бил във видимо нетрезво състояние. По този начин в лечебното заведение се създава ситуация на напрежение и са нарушени реда и дисциплината и преди всичко – спокойствието на пациентите“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)