Ценно дарение получи Русенската библиотека

Мисия

21-12-2016, 14:49

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Eдинственото общинско летище в страната – летище „Русе“ получи лиценз

Изданието е посветено на основателя на дружеството Васил Александров Петров

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово Управителният съвет на  Нумизматично дружество „Червен“ - Русе дари на Регионална библиотека „Любен Каравелов юбилеен сборник „50 години Нумизматично дружество „Червен“ - Русе“. Изданието е посветено на основателя на дружеството Васил Александров Петров.

 

Съставител на сборника е Румен Кузов, а сред авторите на материалите са Кирил Блъсков - председател на дружеството, Петър Камбуров, Веселин Тачев, Метьо Георгиев и Светлана Василева. Текстовата част на изданието е придружена от снимков материал, свързан с дейността на дружеството от неговото създаване до днес, рекламни материали,  грамоти и благодарствени писма до членове на дружеството. 

На 15 декември т. г. Русенското нумизматично дружество „Червен“ отбеляза своята 50-годишнина. За половинвековния си живот то е организирало многобройни тематични изложби, лекции и нумизматични кръжоци. Представители на дружеството са участвали в нумизматични форуми на крайдунавските градове, правили са дарения на монети и други нумизматични предмети на музеи, библиотеки и архиви в Русе и страната. Днес Нумизматично дружество „Червен“ е колективен член на Националното нумизматично дружество със седалище Велико Търново. От 2010 г. е съучредител и член на Националното сдружение на колекционерите в България със седалище София.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов