Детска градина ще дари коледна елха на болницата

Мисия

19-12-2016, 17:50

Снимка:

УМБАЛ-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе – модел на етническата толерантност

По повод Световния ден на добротата децата от детската градина направиха подарък на малките пациенти

По повод Световния ден на добротата децата от детската градина направиха подарък на малките пациенти на отделението по педиатрия
Утре директорката на ДГ „Чучулига“ Скарлет Гвоздейкова заедно с екип от възпитатели ще дарят жива елха и коледна украса за хирургичния блок на болницата. Средствата за дарението са събрани по време на вътрешен конкурс в детската градина, където е продавана ръчно изработена коледна украса. ДГ „Чучулига“ продължава своята благотворителна дейност в УМБАЛ-Русе.По повод Световния ден на добротата децата от детската градина направиха подарък на малките пациенти на отделението по педиатрия – ръчно изработени картички с пожелания за скорошно оздравяване. 
От своя страна, УМБАЛ-Русе също има изготвена програма за малките пациенти в педиатричното отделение. 
В петък в отделението се проведе коледна работилница, където децата украсиха елхата и прекараха 2 часа в креативни занимания – украсяване, ръчна изработка, оцветяване. Компания в занятието на децата правиха доброволци от клуб „Смехотворци“ – Деница Дончева и Мартин Маринов, както и стажанти втори курс от специалност Медицинска сестра от РУ „Ангел кънчев“.
 Следващата коледна работилница за децата в Педиатрия ще бъде проведена на 21.12. (сряда) от 16:00 до 17:30ч., когато ще бъде поставено и украсено Дървото на желанията. Два дена по-късно малките ни пациенти ще се радват на посещението на Дядо Коледа, който ще се погрижи за тяхното добро настроение като раздаде коледни подаръци. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)