Седем участници от СУ „Възраждане“ в национални ученически състезания в Свищов

Новините

19-12-2016, 17:25

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски деца на национален конкурс

Децата са на високо ниво

На 16 декември Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в град Свищов организира национални ученически състезания в четири направления: проектиране на мобилно приложение, туристиада, управленски решения в международния бизнес, както и икономикс.

Учениците от 12 „А“ клас – Илиан Георгиев, Александра Йорданова, Добромира Димитрова, Йоалина Стоянова и Мартин Атанасов взеха участие в състезанието по проектиране на мобилно приложение, а Милена Петкова и Свилен Тодоров от 10 „Б“ клас се състезаваха в състезанието по управленски решения в международния бизнес. В четирите направления се състезаваха около 70 ученици от цяла България. Всеки от тях получи сертификат за участието си, а някои от тях бяха отличени и с грамоти.

Милена Петкова и Свилен Тодоров от 10 „Б“ клас на СУ „Възраждане“ – Русе се класираха съответно на второ и трето място в своето направление.

Отборът на Йоалина Стоянова от 12 „А“ клас спечели грамота за най-добър отбор в разработването на мобилно приложение, а отборите на останалите й съученици получиха следните специални награди:

– Илиан Георгиев – за приложение с най-добра функционалност;

– Александра Йорданова – за приложение с най-иновативен дизайн;

– Добромира Димитрова – за приложение с най-добро презентиране;

– Мартин Атанасов – за приложение с най-добър потребителски интерфейс.

Представянето и на седемте участници от СУ „Възраждане“ – Русе беше на високо ниво. Всички те научиха много нови неща и надградиха знанията си в съответната област.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов