Пенсионери от Караманово подредиха изложба със сурвакници

Русе Лайф

19-12-2016, 11:58

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оркестър „Етър“ от Ценово влезе в златна възраст,чукна 60 лета

Пенсионерите от „Златни години“ получиха и специален поздравителен адрес от кмета на община Ценово д-р Петър Петров

Членове на пенсионерския клуб „Златни години“ от село Караманово подредиха традиционната изложба със сурвакници в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. В благотворителната надпревара участваха повече от 20 експоната, всеки един от които беше украсен по автентичен начин и технология, характерни за райони. Възрастните хора от селото се събраха на парти, за да отбележат най-светлите християнски празници. За да споделят настроението и радостните мигове на хората от третата възраст, дойдоха председателят на Общинския съвет в Ценово Галина  Георгиева и представители от общинската администрация. „С настъпването на Рождество Христово и Нова година идва усещането и мечтата за ново начало във всеки един от нас, иска ни се грижите, трудностите и проблемите да останат далеч назад във времето“, сподели в приветствието си Георгиева. Пенсионерите от „Златни години“ получиха и специален поздравителен адрес от  кмета на община Ценово д-р Петър Петров. С топли думи на признателност към мъжете и жените с побелели коси се обърна и кметът на селото Бисер Блажев.

Празникът се превърна в изключително емоционално преживяване за две жени от клуба.  Веселина Анчева и Труфка Атанасова само преди броени дни навършиха 80 години.  За достолепната си възраст юбилярките бяха почетени с букети цветя, много подаръци и поздравления.

В продължение на няколко часа членовете на „Златни години“ забравиха за проблемите си, за делничните неволи, за многобройните болежки и се пренесоха с много смях, веселие и закачки, музика и танци в Царството на новото начало и с надеждата 2017 да е добра за всеки български дом, да е мирна и благодатна.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов