Традиционното КОЛЕДНО НАДИГРАВАНЕ препълни зала „Дунав“

Мисия

18-12-2016, 10:12

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цар на коледарите избраха русенци

Класираните на първо, второ и трето място бяха наградени с грамоти и награди, връчени от началника на отдел „Култура” в Община Русе – Ива Чавдарова

Днес в зала „Дунав” се състоя традиционното КОЛЕДНО НАДИГРАВАНЕ, организирано от Община Русе и ФТТ „Найден Киров” в рамките на Коледно-Новогодишния фестивал Русе 2016.

И тази година спектакълът предложи на зрителите програма с много настроение. Водещ на фолклорния празник беше актьотът Илия Деведжиев. Участие взеха ФТС „Зора”, „Зорница”, ФТТ „Найден Киров”, ФТА „Здравец” и „Русчуклийче“. В надпреварата се включиха и русенски клубове за народни танци - Школа за фолклорни танци „Играорци”, Клубове за народни танци „Чанове”, „Нашенци“, „Настроение“ и Клуб за танци „Фламинго“. В конкурса се състезаваха танцови двойки деца до 14 години, които се надиграваха с дайчево хоро и ръченица, а компетентното жури беше в състав от хореографите Ива Кръстева – Петкова, Деница Анчева и Ивелина Ангелова. Отреден беше приз „Мис и Мистър Танц 2016“ на състезателната двойка Виктория и Георги. Класираните на първо, второ и трето място бяха наградени с грамоти и награди, връчени от началника на отдел „Култура” в Община Русе –  Ива Чавдарова.

Традиционно, зрителите също имаха възможността да покажат танцовите умения в „Надиграване от публиката“ на Дунавско хоро и Ръченица.

 Хореографът Димитър Гайдаров бе удостоен с почетен плакет „РУСЕ“ за неговата дългогодишна дейност и изключителен принос в областта на танца, връчен от г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ в Община Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов