Депутатът Светлана Ангелова поздрави детския хор и дамска формация „Дунавски вълни“

Русе Лайф

18-12-2016, 10:03

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цар на коледарите избраха русенци

Талантите направиха снощи великолепен концерт

Народният представител в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова поздрави с настъпващите Коледа и Нова година детския хор при Общински детски център за култура и изкуство и дамската формация „Дунавски вълни“ към народно читалище „Ангел Кънчев“. Поводът бе техният традиционен концерт, който се състоя късно вчера в зала „Европа“ на Доходното здание пред многобройните почитатели на хоровото изкуство.

Радвам се, че тази вечер предадохте на всички нас радостта и щастието, съпътстващи светлия християнски празник, сподели тя с диригента на детския хор Весела Тодорова и директора на Общинския детски център за култура и изкуство Юлия Енчева. Кошница с цветя допълни признанието на народния представител към таланта на младите певци и дамите.

В акомпанимент на пианистите Гергана Вичева и Веселина Ботев прозвучаха творби на Рада Славинска, Александър Текелиев, Васил Лолов, а също и традиционни коледни песни. Специален акцент в програмата бе цикъл от песни, посветен на Рождественските празници. Творбата на Бенджамин Бритън, известна още като „Коледна церемония“, обединява отделни песни чрез грегорианския антифон „Днес Христос се роди“, с който започва и завършва произведението.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов