Зам.-министър Асен Марков специален гост на закриването „Русе – Европейски град на спорта 2016“

Марков: Благодаря на Община Русе, на спортните клубове и на всички, които взеха участие в спортните прояви през тази кампания. Вие донесохте на вашите съграждани много радост чрез спорта

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков бе специален гост на церемонията по официалното закриване на инициативата „Русе – Европейски град на спорта 2016“, която събра много звезди на спорта, общественици и политици в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе.

            През тази година крайдунавския град получи възможността да домакинства инициативата „Европейски град на спорта“ с единодушната подкрепа на Федерацията на Европейските столици и градове на спорта.

            „ Благодаря на Община Русе, на спортните клубове и на всички, които взеха участие в спортните прояви през тази кампания. Вие донесохте на вашите съграждани много радост чрез спорта“, обърна се зам.-министър Марков към домакините и гостите на церемонията. „Убеден съм, че всички спортисти, участвали в събитията са бъдещата спортна гордост на България“, добави той.

            Кметът Пламен Стоилов благодари за оказаната подкрепа и доверие и обяви, че последните 365 дни са само началото, защото спортът за Община Русе е дългосрочна стратегия.

            По време на кампанията Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ е подпомогнала над 100 спортни събития на повече от 60 организации, институции и спортни клубове в Русе. Участие са взели над 20 хиляди активни спортисти и стотици любители на спорта на възраст от 3 до 80 години, а ангажираната публика е надхвърлила 100 хиляди души. Сред най-мащабните събития се открояват първия по рода си международен трансграничен крос „Пробег на свободния дух Гюргево – Русе“, международният фестивал по гимнастика „Дунавска перла“, фестивалът на бойните изкуства, младежките и работнически спартакиади и проектът „Русе, танцувай!“

            Стара Загора е следващия български град, който през 2017 г. ще е „Европейски град на спорта“. Знамето на Асоциацията европейските градове и столици на спорта бе връчено на г-жа Красимира Чахова – заместник-кмет на Община Стара Загора по общинската собственост, стопанска политика, спорт и туризъм.

            Гости на заключителната церемония на инициативата „Русе – Европейски град на спорта 2016“ бяха още Хуго Алонсо – главен секретар на Асоциацията на Европейските градове и столици на спорта, Анатоли Илиев – член на Управителния съвет, народният представител Пламен Нунев, звездите на спорта Анелия Нунева, Евгени Игнагов и др.

            



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов