Ученици от Английската на посещение в РУ "А. Кънчев" по програмата "Твоят час"

Новините

16-12-2016, 11:38

Снимка:

ПАГ "Гео Милев"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

СУЕЕ и Русенски университет в съвместен проект

Идеята беше учениците да общуват с чуждестранните студенти

В рамките на програмата „Твоя час“ и по предложение на старши учител по английски език Милена Бъчварова започнахме серия от посещения в РУ „Ангел Кънчев“. Ученици от 8.„а“ и 8.„б“ клас на ПАГ „Гео Милев“ участваха в лекция и упражнение на тема: „Междукултурно общуване“. Заниманията се водеха от д-р Христина Соколова от катедрата по „Европеистика и международни отношения“. Практическото занятие бе замислено и организирано съвместно с ръководителите на групите по „Further English Skills“ от нашето училище – учителите по английски език Милена Бъчварова и Елена Симеонова. Идеята беше да се даде възможност на учениците да общуват с чуждестранните студенти от катедрата, да се отпуснат да говорят на английски език и да придобиват опит в подготовката на устни презентации.

За увлекателно навлизане в темата за междукултурните прилики и разлики бяха подготвениа видеозаписи, след които следваха въпроси за проверка на разбирането. Отборите се състезаваха да вдигат ръка, да отговарят и да трупат точки.

Децата научиха любопитни факти за Египет, Русия, Англия, Австралия, Камерун, Финландия, Гърция и Китай. Интересно им беше, че във Финландия второто име на едно момиче не е бащиното, а майчиното, а пък фамилното е името на баба й.

 

Учениците се представиха блестящо, като се има предвид, че това бе първа публична изява с комуникативни умения на английски език за повечето от тях. В края всеки отбор гласува за най-добра презентация на отбор, различен от своя. Точките от отговори на въпроси по видео прожекциите и от презентациите на отбора бяха събрани, за да се излъчи победител. Отборът-победител получи сертификат с логото на Русенския университет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов