20 000 лева дарение получи Фонд „Математика на бъдещето”

Мисия

14-12-2016, 10:29

Снимка:

Фонд „Математика на бъдещето”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

На 17 декември ще се проведе традиционното Коледно надиграване в Русе

Беше засвидетелствана и готовността на Фонда да продължи тясното си сътрудничество с Фондация „Русе – град на свободния дух”

С 20 000 лв. се е увеличила сумата по дарителската сметка на Фонд „Математика на бъдещето” . Това стана ясно по време на третата годишна среща на Обществения съвет към фонда, която се проведе  в Русе. На нея присъстваха Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе и Председател на УС на Училищното настоятелство към ПМГ „Баба Тонка”,

Иван Иванов – управител на „Тива Ком” ООД и основател на фонда, Ивелин Николов – управител на „Хермес Линд“ ООД и член на Обществения съвет към Фонда, Елена Минкова  – изп. директор на Фондация „Русе – град на свободния дух” и Митко Кунчев – директор на ПМГ „Баба Тонка”. 

Кунчев представи пред участниците в срещата отчет за приходите и разходите на Фонд „Математика на бъдещето” през последната година. За този период, в дарителската сметка на Фонда са постъпили над 18 000 лв. Направените разходи възлизат на близо 19 000 лв. Те са основно за финансиране и съфинансиране на участието на възпитаници на гимназията в престижни международни надпревари. Сред тях са: 

Международно състезание по роботика RoboCup Junior, Австрия – 2-3.04.2016

Международен конкурс за ученическа разработка „Математика и проектиране”, Москва, 1-5.05.2016 г.;

Международното състезание по англ.език за Югоизточна Европа HIPPO в Италия – 14-15.05.2016 г. и др. 

Сред подпомогнатите от Фонда инициативи са и провеждането на Курс по български език и литература за ученици от 7 клас, Пролетен и Коледен МГ куиз, видеоконкурсът „Моите будители” и др. 

На третата годишна среща на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” беше взето решение тези инициативи да продължат да бъдат финансирани, предвид техния успех. Беше одобрено и финансирането на Зимен МГ куиз, който се планира да се проведе през февруари 2017 г. 

По предложение на управителя на „Тива Ком” ООД Иван Иванов, на срещата  беше взето решение за учредяване на две годишни премии на Фонд „Математика на бъдещето”, в размер от по 2 000 лв. За нея ще имат право да кандидатстват всички преподаватели и възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”, които имат високи постижения в различни области – образование, наука, култура, изкуство, спорт и др. Кои кандидати ще получат премията ще решава Общественият съвет към фонда.

 

Беше засвидетелствана и готовността на Фонда да продължи тясното си сътрудничество с Фондация „Русе – град на свободния дух”. От Фондацията също заявиха готовност за подкрепа на инициативи на Фонд „Математика на бъдещето” и на ПМГ „Баба Тонка”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов