Младежкият работник Христина Пеева се завърна от участие в семинар в град Банкя

Мисия

07-12-2016, 13:20

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Окръжна прокуратура – Русе се самосезира за починалия с прелята кръв

Наред със симулативните игри, всички студенти имаха възможността да „създадат“ своя предприемаческа идея за бизнес с бюджет от 50 000 лв.

14-ият студентски семинар от серията Paving Youths' Way, организиран от Института за икономическа политика и със съдействието на фондацията Hanns Siedel, се проведе в периода в Банкя.

Участниците в семинара бяха предварително подбрани, като само 1/3 от кандидатствалите бяха поканени да присъстват на тридневния семинар на тема „Личностно развитие и лидерски умения“. Участие взе и представител на Общински младежки дом – младежкият работник Христина Пеева. На семинара бяха поканени интересни и вдъхновяващи лектори като видните предприемачи Борис Колев и Велин Койчев, както и младежкия представител за България в ООН – Ива Цолова, която се занимава и активно със социално предприемачество. Участниците в семинара бяха впечатлени от предприемаческия опит и съветите, които те им представиха: как да бъдат по-успешни, да вярват в себе си и възможностите и да се развиват личностно. Наред със симулативните игри, всички студенти имаха възможността да „създадат“ своя предприемаческа идея за бизнес с бюджет от 50 000 лв.

 След този тридневен интензивен семинар всички участници поеха пътя на обратно към университетите си от цялата страна с възникнали повече въпроси, отколкото отговори, разширени мирогледи, създадени мечти, задминаващи и надграждащи предишните. „Бихме искали да благодарим на фондация Ханц Зайдел и Института за икономическа политика, че продължават да зареждат положително младите хора, да ги вдъхновяват и да развиват техните лични качества и заложби, за да успеят те – младите - да се развиват успешно като лидери на родна земя, защото както Хенри Форд е казал: „Независимо дали вярваш, че можеш да постигнеш нещо или не можеш да го постигнеш – и в двата случая си прав“, а стига да вярваме – всичко е възможно“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов