Ученици от МГ "Гео Милев" - Плевен се запознаха с възможностите на репродуктивната медицина

В МЦ КИРМ са вече традиция срещите със зрелостници от специализирани паралелки в града

Дванадесетокласници от Математическа гимназия "Гео Милев" в Плевен с интерес към биологията, посетиха точно на Никулден МЦ КИРМ в града. Учениците, водени от своя преподавател по биология г-жа Руми Тодорова, с голям интерес изслушаха подробната презентация, която нагледно демонстрира ин витро процедурите, представена от Данаил Мартинов, ембриолог в центъра.

Момичетата и момчетата задаваха въпроси за предимствата и недостатъците на двата вида ин витро процедури, за възможностите за замразяване на яйцеклетки и ембриони, начините на обезболяване по време на пункция и ембриотрансфер. Те поставиха много въпроси и на д-р Божанка Панева – Бързашка, специалист по акушерство и гинекология, за причините за стерилитет при двойките, за полово-предаваните болести, за възможностите за лечението им. След това им бе предоставена възможността да разгледат центъра. Всеки един от тях успя да се докосне до работата в андрологичната лаборатория на клиниката.

В медицински център "Клиничен институт за репродуктивна медицина” са вече традиция срещите със зрелостници от специализирани паралелки в града. Идеята е бъдещите абитуриенти, които са се ориентирали към медицината, да са подготвени за възможностите, които им предоставя тя още преди да седнат на студентската скамейка. Да предпочетат Плевен като място, в което могат да получат качествено образование и да се реализират като специалисти.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)