Кметът Стоилов подкрепи инициативата „16 дни срещу насилието над жените“

Мисия

06-12-2016, 15:57

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бивши и настоящи полицаи предотвратиха измама за около 33 000 лева в Русе

Стоилов: Това е актуален проблем и съм напълно съпричастен с кампанията. Имате пълната ми подкрепа и благодаря, че сте активни

Кметът Пламен Стоилов се срещна с Дорина Бянова – сътрудник на евродепутата Мария Габриел и Деана Димова – управител на център „Динамика“, които му връчиха плакат и лентичка на кампанията „16 дни срещу насилието над жените“. На срещата присъстваха и двама доброволци на инициативата – Жанет и Мадлен.

Кампанията на Мария Габриел, организирана съвместно с център „Динамика“ и Клуба на социалния работник към Русенски университет „Ангел Кънчев“, стартира на 25-ти ноември. Събитието е част от Европейската кампания Step up за премахване на насилието срещу жени и цели обединение за качествен скок, за промяна в законодателството и политиките, за повече сигурност и пълен достъп до услуги за пострадалите от домашно насилие и други форми на насилие, основано на пола.

По време на кампанията информационният център на Мария Габриел раздава информационни материали и провежда редица срещи и обучения по темата с партньорите си. Основните инициативи, които се проведоха са Международния ден за премахване на всички форми на насилие срещу жените на 25-ти ноември; Международния ден на защитниците на човешките права на 29-ти ноември; Световния ден за борба срещу СПИН на 1-ви декември и Международния ден на хората с увреждания на 3-ти декември.

На днешния ден, 6-ти декември, през 1993 г. за първи път стартира кампанията „Нулева толерантност“, която дава възможност на мъжете да подкрепят борбата в насилието и да изразят своята съпричастност, а на 10 декември предстои отбелязването на Деня на човешките права.

 Кметът Пламен Стоилов и тази година засвидетелства подкрепата си за кампанията, като продължение на конференцията в Русе, провела се през миналата година, организирана от  Габриел.

„Това е актуален проблем и съм напълно съпричастен с кампанията. Имате пълната ми подкрепа и благодаря, че сте активни“, заяви  Стоилов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)