12 постера в Русенския университет за живота и делото на Вернер фон Сименс

Новините

05-12-2016, 16:18

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев и кметът Стоилов огледаха новите тенис кортове в Русе

Постерите включват уникални черно-бели снимки от архивите на Siemens, повечето от които непоказвани досега в България

Изложба по случай 200 години от рождението на изобретателя, предприемача и основател на Siemens AG - Вернер фон Сименс (1816-1892) е подредена в Русенския университет. Мобилната експозиция „Завръщане в бъдещето”, подготвена от Siemens България, е разположена в Корпус 2 и ще продължи до 5 януари. Изложбата е част от събитията, организирани от Siemens България, във връзка с честването на годишнината от рождението на Вернер фон Сименс. Тя включва 12 тематични постера, представящи живота, делото и наследството на гениалния германски инженер и изобретател.

Изобретенията на Вернер фон Сименс са в основата на голяма част от съвременните технологии в сферата на електротехниката, енергетиката, комуникациите, транспорта.  Идеята на експозицията е да покаже неразривната връзка между иновативността и пионерския дух, предопределили бързия възход на компанията и днешните й постижения и философия. 

Постерите включват уникални черно-бели снимки от архивите на Siemens, повечето от които непоказвани досега в България. Чрез един вид фотографска „машина на времето” те представят развитието на технологиите от средата на 19-ти век до днес, затвърждавайки връзката между миналото и бъдещето.

„Русенският университет и Siemens България са свързани от дългогодишни връзки на партньорство и сътрудничество. Радваме се, че имаме възможност да покажем експозицията, представяща делото на основателя на Siemens AG, именно на територията на Русенския университет „Ангел Кънчев”, продължавайки и надграждайки тази традиция”, заяви д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България.

„Siemens  България са дългогодишни партньори на Русенския университет, както в областта на учебната и научно-изследователската работа, така и при изграждането на новата материална база на университета. Затова изложбата, посветена на 200 годишнината от рождението на Вернер фон Сименс, естествено гостува на град Русе в новия учебен корпус 2 на Русенския университет, където се намира и Зала Сименс“, каза ректорът на проф. д-р Велизара Пенчева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)