Младежкият парламент отбеляза Деня на доброволеца

Мисия

05-12-2016, 15:50

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев и кметът Стоилов огледаха новите тенис кортове в Русе

Множество акции привлякоха вниманието към доброволчеството

Заредени и позитивно настроени бяха младите доброволци от Младежкия парламент към Общински Младежки дом след участието си в инициативите, които  организираха по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември.

            Сутринта на младежите започна с посещение на библиотеката в Русенския университет, където освен, че помогнаха в подреждането на книги, имаха възможност да разберат как се подрежда библиотечния фонд, както и да се докоснат до много научна и специализирана литература. Втора група млади доброволци посетиха дома за стари хора „Възраждане“ и имаха възможност да се срещнат и поговорят с възрастните хора.

            Младите доброволци ще посветят и част от времето си на децата от дневен център „Милосърдие“, където заедно ще организират различни интересни дейности. Четвъртата акция на Младежки парламент се провежда през целия ден в няколко русенски училища, фирми и институции за организирано събиране на стара хартия и предаването и за рециклиране.

            На днешния ден се навършват и двайсет години от старта на програма „Европейска доброволческа служба“ (ЕДС) на Еразъм+, като тази годишнина се отбеляза с информационна кампания сред студентите в Русенски университет. ЕДС дава възможност на български младежи да участват в проекти в чужбина, полагайки доброволен труд в дейности в сферата на културата, младежта, социалните дейности, защита на околната среда и много други. Целта на организираните доброволчески акции бе да се популяризира доброволчеството и да се привлекат повече хора да се включат в различни каузи, защото  доброволчеството е мисия, която променя обществото, хората и средата, в която живеят.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов