60 –ят рожден ден на актьора Любомир Кънев - със спектакъла "Господин Ганьо"

Русе Лайф

04-12-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенският театър с представление за деца на 6.12

Това е последният спектакъл на починалия преди месеци режисьор Пламен Панев

На 14 декември от 19:00 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще бъде поставена пиесата "Господин Ганьо" от Георги Данаилов по мотиви от Алеко Константинов. Това е последният спектакъл на починалия преди месеци режисьор Пламен Панев, който беше и директор на театъра в периода 2006-2009. 

В него той прави интересен прочит на образа на Бай Ганьо, определено придърпвайки го към неговите , уви, съвременни  постъпки. Затова и спектакълът има мощно съвременно звучене, жигосвайки днешната  Бай Ганьовщина на  всички нас – от политиците до обикновените хора.

Сценографията е на  Цанко Цанев,костюми Виолета Радкова, а в спектакъла участват артистите  Любомир Кънев, Йовко Кънев, Ивайло Ненов, Александър Узунов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Дайана Михайлова, Татяна Цветкова, Ивайло Спасимиров. 

С този спектакъл Русенският театър ще отбележи  60-тата годишнина и 35 години на сцената на един от  ярките и водещи актьори в трупата  актьорът Любомир Кънев. На този юбилеен спектакъл той ще се представи в ролята на Ганьо Балкански.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов