Близо 270 000 лева са приходите на ОП "Русе арт" за година

Мисия

03-12-2016, 09:35

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грейна елхата в Русе, напук на бръснещия вятър

Предприятието обезпечава всички събития от Културния календар на Община Русе, на ОП „Русе арт“, на кметствата и на всички събития, подкрепяни от Общината

Общинското предприятие „РУСЕ АРТ” е сформирано през 2012 г. с Решение на Общински съвет – Русе от шест отделни общински предприятия и звена – „Радио Русе”, ОП „АРТ” - звено „Реклама” и звено „Туризъм”, ОП „Доходно здание“, „Клуб на дейците на културата” и „Общински духов оркестър - Биг бенд Русе”.

            Предметът на дейност на Общинско предприятие „Русе арт” по направления е както следва:

            Популяризиране на региона като привлекателна дестинация за фестивален, конферентен и културен туризъм в съответствие с Управленската програма на Общината;

            Изпълнение на Програмата за развитие на туризма в община Русе;

            Клуб на дейците на културата организира и реализира на събития в сферата на културата;

            Общински духов оркестър – Биг Бенд Русе – реализира инициативи, концерти, турнета и фестивали, с цел популяризиране на оркестъра и града на различни музикални форуми;

            Техническо осигуряване на събития – за фестивали, празници, концерти в Доходно здание;

            Изграждане на външни сцени и други съоръжения за прояви на открито и закрито, свързани с Културния календар на Общината;

            Доходно здание – стопанисване и отдаване под наем на помещения за театрални представления и други сценични, културни, развлекателни и конгресни събития;

            Рекламно-информационна дейност чрез Радио Русе и Външната реклама - набиране на рекламодатели, изготвяне на договори за разполагане на Рекламно -информационни елементи /РИЕ/ под 3 кв. м., разположени на общински терени и монтаж/демонтаж на рекламни съоръжения.

Основният акцент в работата на предприятието през отчетния период е организиране и реализиране на събития в сферата на културата и туризма, съвместно с изявени русенски творци и туристическият бранш, с цел популяризиране на град Русе като водещ център за култура, изкуство и туризъм. Като най-значими и трайно наложили се в културния календар на града събития, организирани от екипа на предприятието са: Арт салон „Любов и вино“, „Дни на Канети“, Туристическо изложение „Уикенд туризъм и Фестивал на туристическите атракции“, Русенски карнавал, Годишни награди на Община Русе – „Дунавски Лимес“, Фотоконкурс „Запази духа на РУСЕ“ и Национална джаз среща.

Приходите за първата година от втория мандат на кмета на Община Русе Пламен Стоилов са в размер на 269 600 лв., като само от външна реклама и радиореклама са в размер на 219 000 лв.

През отчетния период, в ОП „Русе арт” са реализирани дейности по звена и направления както следва:

            Звено „Външна реклама“ и „Техническо осигуряване и външни сцени“

Изработени и монтирани са нови 30 броя обществени информационни табла на 15 позиции в кварталите на града за поставяне на безплатни афиши и съобщения на граждани и организации. Общият броят на таблата е вече 62, а позициите възлизат на 45.

            Броят на действащите договори за предоставяне право на поставяне на РИЕ под 3 кв. м са 202. Приходите от дейности по външна реклама са в размер на 219 000 лв., което е с 5% увеличение от приходите от предходни години.

            Изработени и монтирани са 6 броя информационни табели с подходящ дизайн, съобразен с конкретната архитектурна среда на подходите на новоремонтираното кръгово кръстовище.

            Извършен е монтаж/демонтаж и системна поддръжка на националните и общински знамена, разположени по три направления по входно-изходните магистрали за София, Варна и Силистра – 288 броя знамена. Поставени са 488 държачи, 288 знамена /128 малки и 160 големи/.

            През 2015 г., за Коледните празници са ремонтирани 66 елемента, закупени са 30 бр. нови, 4 бр. обемни фигури, ограда, трева и кутия за писма. Монтирани са 270 елемента, 3 елхи и 1 украсено дърво. Реализиран е и проект за Коледен кът със светещи коледни фигури – Дядо Коледа, с височина 3 м, шейна, два броя еленчета и коледна кутия.

            Възложена е нова дейност през 2016 г. – извършване на монтаж/демонтаж на информационни карти и спиркови указатели по спирките за масовия градски транспорт по указани локации.

            Изработени са проекти за винили, плакати, транспаранти, банери и други за събития от Културния календар на общината, на предприятието и съвместни мероприятия.

            Извършван е монтаж и демонтаж на сцени, сценично осветление, екрани, столове, винили, знамена, коледни елементи, коледни елхи, къщи за Коледен и Мартенски базари, както и РИЕ под 3 кв. м./указателни табели, транспаранти, хоругви и други/, разполагане на рекламни материали, реновиране и монтаж на афишни табла.

            Направено е техническо обезпечаване на всички събития от Културния календар на Община Русе, на ОП „Русе арт“, на кметства към община Русе и на всички събития и инициативи, организирани с подкрепата на общината.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов