Зам.-кметът Григоров бе на тържествения парад в Гюргево за националния празник на Румъния

Мисия

02-12-2016, 09:46

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

СКБ „Дунав-Русе-2016" и Общината правяттрети баскетболен празник

В парада се включиха структурите на местната полиция, жандармерията, червения кръст, гранична полиция, пожарна

Вчера зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров взе участие в тържествата по повод Националния празник на Румъния в град Гюргево.

На събитието от българска страна присъстваха областният управител на Област Русе доц. д-р Стефко Бурджиев, зам.областният управител Валентин Колев, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева и Радостина Пейкова, началник отдел „Обществено здраве“ в Община Русе.

Приветствено слово към жителите на Гюргево и гостите на града произнесоха префектът на окръг Гюргево Зоринел Никулча, председателят на Окръжен съвет Гюргево Мариан Мина и кметът на съседния на Русе румънски град Николае Барбу.

Тържествата започнаха с поднасянето на венци и цветя пред Паметника на героите в двора на църквата на героите, където беше отслужена и заупокойна молитва, а след това се проведе внушителен военен парад под съпровода на Духовия оркестър при културен дом „Йон Виня“, Гюргево. В парада се включиха структурите на местната полиция, жандармерията, червения кръст, гранична полиция, пожарна и др. Шествието приключи с участието на стотици млади хора, които носеха над 50 метрово национално знаме на Румъния



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов