Специалисти и младежи ще дискутират проблемите на СПИН

Доброволците от Български младежки червен кръст - Плевен ще присъстват на обучение по репродуктивно здраве

На 1 декември доброволците от Български младежки червен кръст - Плевен ще присъстват на обучение по репродуктивно здраве. Специалисти от Медицински център "Клиничен институт за репродуктивна медицина Света Елисавета" ще разговарят с младежите по теми, свързани с полово предаваните заболявания, както и планираното забременяване. Поводът за срещата е Световния ден за борба срещу СПИН, който се отбелязва точно на 1 Декември.

Доброволците изразяват готовност и желание да провеждат допълнителни обучения заедно с техни връстници по тези и други теми, които вълнуват младите.

Темите, които ще бъдат дискутирани от 14 часа в центъра са: "ХИВ и СПИН – смъртна присъда или хронична инфекция. Официална статистика на заболелите в България и област Плевен", представена от д-р Светла Блажева, специалист по клинична имунология; „Полово предавани болести. Хепатит B и С. Микроорганизмите причиняват ли безплодие?”, лектор д-р Светлана Пачкова, микробилог. Темата, която ще представи д-р Добринка Гинчева, д.м., специалист по акушерство и гинекология е "HPV и репродуктивни последици. Задължителна ли е ваксината срещу рак на шийката на матката и кога?” Доброволците ще се включат и в темата "Мястото на психолога в живота на ХИВ позитивните. Семейно планиране.” представена от Анелия Рангелова – психолог към МЦ КИРМ - Плевен.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)