Пети Диалог за устойчиво развитие на АСЕМ със семинар в Русе

Новините

28-11-2016, 12:23

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РЗИ – Русе, Общината и партньори в голяма анти СПИН кампания

Инициатива "Дунав – Меконг" привлече близо 100 участници

Семинарът се организира от МВнР и МОСВ, Главна дирекция „Изследвания“ на Европейската комисия, Европейската служба за външна дейност, Община Русе и Русенски университет, представляван от факултет Бизнес и мениджмънт, катедра Европеистика и международни отношения,  и БРИЕ.

Семинарът привлече близо 100 участници и ще даде възможност да се дискутират гледни точки на представители както на отделни държави от Европа (Австрия, България, Германия, Румъния, Унгария, Франция) и от Азия (Бангладеш, Виетнам, Индия, Китай, Лаос, Монголия, Тайланд, Сингапур), така и от Европейския съюз, ООН,  АСЕАН, Международните  комисии за река Дунав и река Меконг. Ще бъдат показани документални филми, които ще добавят стойност към очертаване на проблеми и решения, съотносими с доброто управление на водата и нейната свързаност с енергията и храната. 

В окриването на събитието ще се включат  Сомад Фолсена – министър на природните ресурси и околната среда на Лаос,   Ивелина Василева - министър на  околната среда и водите,  Христо Ангеличин, заместник- министър на външните работи;  Пламен Стоилов – кмет на Русе,  Христо Белоев –председател на Общинския съвет и проф. Велизара Пенчева – ректор на Русенски университет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов