И днес продължава София филм фест в Доходното

Мисия

27-11-2016, 09:56

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледен концерт на Биг Бенд Русе на 16 декември

„Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” е българският филм

В неделя, 27 ноември, от 11 ч., първото фестивално предложение за деня е вдъхновяващата анимация за малки и големи е „ПРОРОКЪТ” ОТ ХАЛИЛ ДЖУБРАН”. Рисуваният филм с гласовете на Лиъм Нийсън, Салма Хайек, Джон Кразински, Кувенжане Уолис, Алфред Молина, Франк Лангела пресъздава фрагменти от „Пророкът” на ливанския автор Халил Джубран, един от най-популярните сборници поезия, вдъхновил милиони читатели и преведен на над 40 езика от първата си публикация през 1923 г. Вечните стихове са представени в нова, запленяваща форма в „Пророкът” от Халил Джубран” – анимационна антология на режисьора Роджър Алърс („Цар Лъв”), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване.

Българският филм в последния фестивален ден в Русе е творбата, с която беше открит 20-ият София Филм Фест през март - „ПРОКУРОРЪТ, ЗАЩИТНИКЪТ, БАЩАТА и НЕГОВИЯТ СИН”, представен от продуцента на филма – Росица Вълканова. Денят е неделя – 27 ноември от 18 ч.

„Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” събира на снимачната площадка една от най-забележителните съвременни френски актриси Ромен Боранже („Диви нощи”, „Пълно слънчево затъмнение”, „Апартамента”, „Рембранд”, „Вик и Фло видяха мечка”),  откритието на Бергман -  Самуел Фрьолер („Най-добрите намерения”, „Диригентът”), световноизвестната македонска актриса Лабина Митевска („Преди дъжда” на Милчо Манчевски), Нермина Лукач („Яж, спи, умри”), Изудин Байрович и българските актьори Ованес Торосян и Красимир Доков. Филмът е заснет в Босна, Холандия (Амстердам и Хага) и Швеция (Малмьо и декор на Хагския Трибунал в студиото в Истад). Оператор е Рали Ралчев, композитор - Теодосий Спасов. Продуцент е Росица Вълканова, с която Иглика Трифонова работи в тандем в „Писмо до Америка” и „Разследване”.

Финалът на тазгодишната програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В РУСЕ е от  20:30 ч., когато ни предстои среща с най-новата творба на Вим Вендерс - „ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД”. Филмът разказва историята на писателя Томас (Джеймс Франко). Един ден автомобилна катастрофа променя живота му. Филмът се концентрира върху опита на писателя да преосмисли живота си и разказва за търсенето на прошка.

 

Всички прожекции от програмата на СФФ в Русе са с ВХОД СВОБОДЕН!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов