Двудневно обучение на служителите на Русенската библиотека

Новините

26-11-2016, 00:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избори в Русенска епархия на 27 ноември

Курсът е по изискванията на Стандарта за обучение на персонала и повишаване на качеството на библиотечно- информационното обслужване

В  Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе проведе двудневно обучение за приложение на Стандарта за библиотечно - информационно обслужване по въпросите за измерване и оценка на количеството и качеството на библиотечно- информационното обслужване, дефиниране и изследване на проблем, съпоставимост на резултатите. 

Обучението беше проведено в неформална среда с обучител Люба Деветакова – социолог, член на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и обучител към асоциацията. Обсъждаха се изискванията на стандарт и се постави акцент върху ролята и функциите на обществената библиотека. С помощта на атрактивни методи служителите участваха в решаване на конкретни казуси с дефиниране на проблем и методите на неговото изследване и решаване, включително и с прилагане на методи от социологията.

 

Обучението е част от обучителната програма на служителите на Русенската библиотека и във връзка с изискванията на Стандарта за обучение на персонала и повишаване на качеството на библиотечно- информационното обслужване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов