РИОСВ – Плевен се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Проведени бяха инициативи в три учебни заведения и една детска градина

РИОСВ – Плевен се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците и проведе инициативи в три учебни заведения и една детска градина в Плевен. В периода 21 - 24 ноември се състояха беседа, презентация и прожектиране на анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците. "Екопак България" предостави безплатни книжки с образователно съдържание, които бяха подарени на децата.

На 21 ноември на ученици от четвърти клас в ОУ "Христо Ботев" беше представена презентация на тема "Рециклирането: Втори шанс за природата". За всеки ученик имаше и подарък книга - "Ти можеш да спасиш планетата".

На 22 ноември с ученици от пети клас в НУ "Лазар Станев" бе проведена беседа на тема "Как да намалим образуването на отпадъци и различни начини за повторната им употреба". Учениците получиха подарък книга.

На 23 ноември на малчугани от първи и втори клас от ОУ "Васил Левски" им бе представено анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците "Харти, Стък и Пластика". Те получиха книгата "Как се срещнали повелителите на рециклирането и боклук страшен и как станали приятели".

На 24 ноември РИОСВ - Плевен гостува на ДГ "Калина" в Плевен. Пред децата бе представено анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците и книжката "Приказка за юначета с празни тумбачета". Децата от своя страна поздравиха експертите от екоинспекцията с песнички и танци, като бяха облечени с изработени дрехи от отпадъчни материали. Те представиха изложба от изработeни от тях материали от отпадъци. Някои от тях бяха подарени на екоинспекцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов