Зам- областният Колев на откриване на зала „Конфуций“

Мисия

25-11-2016, 12:25

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зала за обучение по китайски език отвори врати в Русенския университет

В празничната програмата бяха включени изпълнения на китайски песни и танци, презентации, тайчи софтбол, ушу демонстрации, китайско модно шоу

Вчера в РУ „Ангел Кънчев“ беше открита зала „Конфуций“, в която студенти  от специалност „Европеистика и глобалистика“ ще провеждат часовете си по китайски език.

В официалното откриване се включиха Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе, проф. Гъ Джъцян и доц. Аксиния Колева, директори на институт „Конфуций“ София, проф. Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Кънчев“, чл.-кор. проф. Христо Белоев, председател на Общото събрание на РУ „Ангел Кънчев“ и председател на Общински съвет Русе, както и представители на посолството на Китайската народна република.

Проф. Гъ Джъцян и доц. Аксиния Колева бяха удостоени с Кристален знак на Русенския университет, а на преподавателката по китайски във висшето училище Хонг Хайдзю се връчи специална грамота за приноса ѝ в създаването на залата.

Събитието беше съпътствано и от откриването на Втория фестивал на китайската култура.

Заместник областният управител благодари за покана и изрази своето удоволствие да бъде част от тези две прекрасни мероприятия, защото китайската култура е древна и богата на традиции. Той отправи и своите пожелания към всички за успех и много положителни емоции.

В празничната програмата бяха включени изпълнения на китайски песни и танци, презентации, тайчи софтбол, ушу демонстрации, китайско модно шоу и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов