Лазаров, Лазов, Евтимова и Вангелова на ¼-финали в турнири на ITF

Лазаров ще играе на четвъртфиналите на турнира за мъже в Хераклион



Александър Лазаров ще играе на четвъртфиналите на турнира за мъже в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара. 19-годишният ни национал за Купа "Дейвис" победи германеца Делф Гьолке след 7:5, 6:2. В спор за топ 4 в надпреварата Лазаров ще се изправи срещу третия в схемата Лени Хампел от Австрия.

Александър Лазов се класира за четвъртфиналите на турнира за мъже в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националът ни надделя над германеца Паул Вьорнер със 7:6(3), 6:2. В следващия кръг негов съперник ще бъде Нерман Фатич (Босна и Херцеговина), който елиминира номер 2 в схемата и шампион на "Санта Марина Къп" 2016 Давид Перес Санс (Испания). На двойки Лазов и партньорът му Юго Грание (Франция) се отказаха от четвъртфиналната си среща. По-рано днес французинът отпадна от надпреварата поединично.

Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на турнира за жени в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националката ни за "Фед къп" победи Матилде Девитс (Белгия) с 6:4, 6:1. Следващата съперничка на Евтимова ще бъде участващата с "уайлд кард" украинка Диана Кодан.

Ани Вангелова постигна категорична победа, с която също си гарантира място на четвъртфиналите в Анталия. Тя елиминира швейцарката Киара Фраполи с 6:1, 6:1. Следващата съперничка на българката ще бъде номер 2 в схемата Агнес Букта от Унгария. Според схемата, ако Вангелова и Евтимова постигнат по още един успех, ще се изправят една срещу друга на полуфиналите, съобщиха от българската фхедерация по тенис.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов