Ясни са победителите в първия кръг на петото първенство по футзал в "Булстрад Арена"

Спорт

23-11-2016, 15:45

Снимка:

Бустрад Арена

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избори в Русенска епархия на 27 ноември

Последната среща за първи кръг бе между отборите на "ТМ Технолоджи" и "Римските вълци"

Измина първият кръг от шампионата по футзал в Русе. С много голям интерес протекоха първите седем футболни срещи, където не липсваха и изненади. В първата среща АФК "Русчук" и "Дизастър"- два приятелски отбра, но не и на терена  се бориха до край за първи точки, като в заключителните минути отборът на Йордан Ангелов /"Дизастър" / бе по - настоятелен и победи. Втората среща бе срещата на първия ден. Шампионът от миналата година "Булмаркет" / "Мечките" / излезе срещу миналогодишния бронзов медалист "Дунав завинаги". Феновете поведоха много бързо в резултата с четири гола до 10 минута, но шампионът успя да се върне в срещата за 5-5 в 25 минута на срещата. Когато публиката си мислеше, че мачът е решен в полза на стария шампион, дунавци изригнаха с шест безответни гола за крайното 11 - 5, като не дадоха на съперника втори шанс. В последната среща за първият ден се срещнаха отборите на "Катеначо" и "Доминекс Про", където първото полувреме 1- 0 не вещаеше крайния резултат, в който италианското "катеначо" се пропука само веднъж, а вкара цели шест през втората част за крайното 7 - 1.

 

Вторият ден започна със срещата "Incognito" и "M power", два нови отбора в първенството в битка за първа победа на терена в "Булстрад Арена". През първата част  "Incognito" бе по-съобразителен и макар и късно поведе с 2-0, в началото на втората последваха още четири безответни гола и като че ли пречупи съперника, който се бореше, но положенията не се реализираха - краен 7 - 1. Миналогодишният вице-шампион и трикратен шампион в първенствата на зона "Русе" - ФК "Русе, се изправи срещу младия отбор на ФК "Баретите", пет минути бяха необходими и резултата бе открит, а до края на полувремето нарасна до 8 - 0. Отборът на ‘’Баретите’’ също имаше своите шансове, но те бяха пропиляни в началото. Едва в заключителната част на срещата те успяха да реализират, за да се оформи крайното 13 - 3. В третата среща отборът на "Ултрапак" бе безпощаден срещу "Белгийците" и ги смаза с 16 - 2, като загубилият отбор може само да съжалява за пропуснатите положения, поне за по - достойна загуба.

Последната среща за първи кръг бе между отборите на "ТМ Технолоджи" и "Римските вълци". В началото ‘’Вълците’’ поведоха с два гола, но ‘’Технолозите’’ върнаха един и пропуснаха куп възможности, докато ‘’Вълците’’ спокойно разиграваха и след грешка на вратаря отново направиха разликата два гола. През втора част нищо не се промени. ‘’Технолозите’’пропускаха притиснати от резултата, а ‘’Вълците’’ на контра реализираха за крайното 3 - 8.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)