Мемоари представиха в Библиотеката

Мисия

23-11-2016, 10:32

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избори в Русенска епархия на 27 ноември

Зам.-областният Станчев поздрави автора

 В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше представена мемоарната книга „Така беше … в Русе и в България“ на Кирил Дочев, представена от журналистката Нели Пигулева.

Кирил Дочев е бил дългогодишен председател на Окръжния народен съвет в Русе и по-късно пълномощник за Русенски окръг, преди началото на демократичните промени през ноември 1989 г. 

Събитието беше уважено и от  Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе. В своето приветствие той изрази възхищението си към РБ „Любен Каравелов”, за поредното организирано събитие, което е достойно за уважение, защото „всички ние трябва да знаем историята си, да се учим от нея и да вървим напред, стъпвайки върху това”. Заместник- областният управител подчерта някои откъси от книгата на Дочев, които са му направили силно впечатление и сподели, че с интерес ще  препрочита книгата. Той  отправи и своите пожелания за здраве, професионални успехи и повече такива хора, като  Дочев, които да устояват и вярват в идеалите.

Написаното в тази книга не може да се прочете в учебниците по история и това дава възможност на читателите да се запознаят  с  миналото, живота и случилите се събития в Русе, в Русенския регион  и в България от началото на Втората световна война до демократичните промени през 1989 г. Написаното в нея е лично преживяно, видяно и чуто от разкази на живи участници в събитията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов