Българо-индийски екшън затваря път към Сапарева баня

Според запознати работното заглавие на бъдещата лента е "Thala"

Четирилентовият път – от отклонението  по направлението Дупница-Самоков към Сапарева баня, ще бъде затворен до 26 ноември заради заснемане на „преследвания и каскади“ за бъдеща българо-индийска филмова продукция, обявиха от общината в курортния град, цитирани от kmeta.bg.

Според запознати работното заглавие на бъдещата лента е „Thala“. Продуцентите заплатили съответния наем. Пътят е общински и договорът е с администрацията – не се налага искане на разрешение от областното Пътно управление и АПИ.

Предвиден е заобиколен маршрут, по който ще могат да преминават с коли жителите и гостите на община Сапарева баня,- през с. Сапарево. За целта ще бъдат поставени предупредителни табели и пътни знаци, както и ще бъдат изпълнени необходимите изисквания за безопасност. В снимачните дни от 22-ри до 26-ти ноември автомобилният трафик по трасето ще бъде спрян напълно.

За по-малко от месец три пъти затваряха пътища в Дупнишко заради заснемане – веднъж по гл. път Е-79 при язовир „Дяково“, където заснеха екшън сцени за „Катерогия-5“ с режисьол Роб Коен, след това снимаха каскади за рекламни материали на прочута немска автомобилна компания – тогава затвориха магистрала „Струма“ при Бобошево. И при двата случая шофьори ругаеха АПИ, че разрешава „в името на парите“ такива „родеа“ по пътищата в един от най-интензивните и натоварени участъци по пътната мрежа в Кюстендилско.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов