Губернаторът с обръщение за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Новините

20-11-2016, 19:57

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атрактивен финал на Сезон 2016 направи ККС „Кентавър – Русе“

Бурджиев: Нека осмисляме всеки миг от поведението си на пътя и нашето лично поведение да бъде пример за другите

УВАЖАЕМИ РУСЕНЦИ,

20 ноември е обявен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия за 2016 г. Ден, в който всички ние отдаваме нашата дълбока почит към загиналите при пътни инциденти, към онези, които никога няма да спрат да страдат, както и благодарност към всички, които полагат ежедневните усилия в превенцията за пътна безопасност!

Всеки месец по пътищата на България много хора стават жертва на пътнотранспортни произшествия.  Нелепи инциденти, в които стотици загубват живота си, а голяма част от пострадалите остават с физически и умствени увреждания за цял живот.  Емоционалните щети и душевната мъка са цена, която плащат семействата.

В голямата си част нещастията по пътищата могат да бъдат избегнати. Постигането на високо ниво на пътна безопасност  и култура на поведение на пътя е грижа както на всички институции, така и на всеки един от нас. Чрез нашето осъзнаване и поемане на отговорност може да бъде спасен човешки живот – на дете, възрастен, приятел, колега, съпруг, любим на сърцето.

Да си спомним за тези, които са жертва на безсмислени и много често с фатален изход пътни злополуки и да заявим своята съпричастност за безвъзвратната загуба на техните близките.

Нека осмисляме всеки миг от поведението си на пътя и  нашето лично поведение да бъде пример за другите! В името на човешкия живот и здраве да обединим усилия и с повече толерантност и ангажираност да направим нашите пътища по-безопасни!

 

СТЕФКО БУРДЖИЕВ

Областен управител на Област Русе  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)