Спасители показват специалните си умения в голямо състезание

Новините

19-11-2016, 08:00

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премахнаха опасни елементи от покрива на РБ "Л. Каравелов" - Русе

Събитието е в чест на Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП

През ноември по традиция се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Тази година датата е 20 ноември – неделя.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътнотранспортни инциденти.

За отбелязване на световния ден, с цел превенция на пътно-транспортните произшествия и повишаване на оперативната готовност на екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе в неделя ще се проведе състезание „Действие с хидравличен спасителен комплект за спасяване на пострадали при ПТП”. В надпреварата ще вземат участие седем отбора от шестте районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в областта и от сектор „Специализирани оперативни дейности” при регионалната дирекция.

Състезанието ще се проведе на 20.11.2016 година от 10:00 часа пред сграда на Първа РСПБЗН-Русе,  на бул. „Трети март” № 23.

 

 

 

От РДПБЗН-Русе отправят покана към представителите на средствата за масова информация, бивши и настоящи служители на РДПБЗН-Русе и русенската общественост.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"