В музея на спорта вече има над 1200 експоната, не липсва и плевенско участие

Идеята за разширяването му е на министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД разшириха музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".

Във фоайето на съоръжението вече са поставени четири нови витрини, в които са изложени експонати, принадлежащи на някои от най-именитите български спортисти, сред които Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Николай Илиев, Христо Марков, Тереза Маринова, Валентин Йорданов, Серафим Бързаков, Илиана Раева, Адриана Дунавска, Мария Петрова, Евгения Раданова, Екатерина Дафовска, Надежда Алексиева, Радослав Янков, Владимир Николов, Васил Симов, Георги Глушков и Надка Голчева.

Tереза Маринова

След разширението в музея са изложени над 1200 експоната, разказващи историята на българския спорт.

Идеята за разширяването на музея е на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Експозицията може да се увеличи допълнително с поставянето на снимки и витрини с експонати и в други зали и фоайета на Националния стадион, което би превърнало съоръжението в атрактивна туристическа дестинация, подходяща и за посещение на ученици, на които да бъдат представени най-славните моменти от историята на нашия спорт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов