40 сигнала подадени в пожарната заради силния вятър

Новините

14-11-2016, 16:15

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

4 населени места в Русенско са без ток

Три пожара са гасили огнеборците

За изминалото денонощие противопожарните и спасителни екипи от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе излизаха над 30 пъти, след постъпили над 40 сигнала за инциденти и произшествия, свързани със силния вятър в Русенска област. Те извършиха спасителни и обезопасителни дейности, оказваха техническа помощ, гасиха пожари.

Отстраняваха опасно надвиснали или паднали предмети, фасадни елементи, съоръжения, клони на дървета и т.н.

Работиха на следните адреси: отстраняваха надвиснала ламарина на улица „Тулча“, в блок „Добруджа”; ламарина на улица Братя Миладинови, в блок „Карлово”; клони на улица“ Борисова“, в района на изложбената зала; клони на пътя град Бяла-с. Пет кладенци; ламарини в блокове в ж.к. „Чародейка-Север”; клони на пътя град Бяла-с. Лом Черковна; клони на няколко места по улица „Николаевска“ в гр. Русе; ламарина в град Русе, ж.к. „Дружба-3”, блок 303; ламарини на няколко адреса по ул. Борисова в Русе; отстраняваха дърво, паднало върху къща в с. Щръклево; ламарина на блок „Добри Чинтулов” в Русе; ламарина на блок „Димитър Дончев” на ул. Бабуна Планина; ламарина на улица „Сан Стефано“ в Русе в блок „Шипченска епопея”; ламарина от дърво на ул. Плиска; на улица Райна Княгиня в блок „Чавдар войвода”; отстраняваха дърво на до главния път на разклона за село Пиргово; реагираха на подобни сигнали и в районите на градовете Ветово, Сливо поле и Две могили; и други.

Три пожара са гасили огнеборците.

В 11:10 часа е получено обаждане за запалване в имот в кв. „Сливица“ в гр. Сливо поле. Изпратени са трима служители от РСПБЗН-Сливо Поле с един автомобил и двама служители от Втора РСПБЗН-Русе, с един автомобил. При пристигане на място първият екип от Сливо поле е установил, че има запалване на греда в непосредствена близост до комин. Пожарът е загасен от пожарникарите, няма пострадали хора.

В 16:47 часа служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са изпратени на адрес в русенския квартал Средна кула, откъдето е получен сигнал за пожар в къща в квартал „Трите гълъба“. Оказало се е, че запалването е в необезопасен комин. Пожарът е загасен. Няма пострадали хора.

В 23:42 часа петима служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са изпратени по сигнал за пожар в имот на ул. Шипка в Русе. Пожарът е локализиран и изгасен от огнеборците. При инцидента собственичката на имота е пострадала. По данни от медицинските прегледи е получила изгаряния 5-8% и е хоспитализирана със съмнения за обгазяване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов