Дебатьори се обединиха в градски клуб по състезателни дебати в Младежкия дом

Мисия

14-11-2016, 10:05

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 26% избирателна активност към 13 ч., в Русе докараха генератори

Проведе се примерен дебат във формата „Британски парламентарен дебат"

В събота в Общински Младежки Дом Русе се проведе откриването на първият градски клуб по състезателни дебати в град Русе. Представители на четири гимназии - ПМГ "Баба Тонка", ПАГ "Гео Милев" ,СОУЕЕ "Константин Кирил философ" и ПГ ПО ТУРИЗЪМ „Иван П. Павлов” и много гости напълниха една от залите на Младежкия Дом.

Събитието беше открито от Красимира Николаева - директор на Младежки дом Русе  и Ирена Петрова – директор на дирекция „Образование и Култура” на Община Русе. Специално за откриването на русенския клуб дойдоха дебатьори от страната, сред които и Даниел Георгиев, член на Управителния съвет на асоциация „Дебати“ в София и участник в клуба към софийския Технически университет, който е един от първите създадени на територията на гр. София и е с дълга история. Другият специален гост бе Любослав Ангелов,  представител на шуменската дебатьорска общност, съдия на SDA 2015 (Sofia Debate Association), участник в Белград Оупън, Шумен Оупън и много други.

След официалното откриване се проведе примерен дебат във формата „Британски парламентарен  дебат“. Участниците в него бяха най-опитните дебатьори на Русе и двамата специални гости. Темата, по която дебатираха младежите  бе  „Това Правителство (ТП) ще позволи на децата да избират предметите, които изучават в училище“. Тя бе специално избрана, за да може да бъде обвързана и коментирана от аудиторията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов